top of page
Yazarın fotoğrafıBerkay Karasu

AVUKATA NASIL VEKALET VERİLİR?

Bir avukata vekaletname verebilmek için yurt içinde notere, yurt dışında konsolosluklara nüfus cüzdanı, pasaport ya da sürücü belgesiyle başvurarak işin niteliğine uygun vekaletname düzenlettirilebilir. Boşanma, nafaka, tanıma ve tenfiz davaları için noterliklere iki adet çok eski tarihte çekilmemiş olan fotoğrafla gidilmesi gerekmektedir. Ayrıca vekalet verilecek avukatın isim, soy isim, adres ve T.C. kimlik numarası notere vekaletname çıkarılırken bildirilmelidir. Birden çok gerçek kişi tek vekaletname ile aynı avukata vekalet verebilirler. Bu şekilde vekalet çıkarılırken tek tek çıkarmaya kıyasla daha az noter ücreti ödenmiş olacaktır.


Şirketler adına düzenlenecek vekaletnamelerde, şirketi temsile yetkili kişinin imza sirküleri ve kimlikleriyle noterliklere başvuru yapması gerekmektedir. Şirket temsilcisi tek başvuru ile hem temsilcisi olduğu şirketi için, hem de bireysel olarak kendisini temsil için vekalet verebilir. Avukatlık vekaleti çıkartmak için noterlere ödenecek ücret 2022 noter tarifesine göre ortalama 200,00 TL’dir.


VEKALET İLİŞKİSİ NASIL SONA ERER?


Vekalet ilişkisi Türk Borçlar Kanunu hükümlerine göre tek taraflı iradeyle kolaylıkla sona erdirilebilmektedir. Avukata verilmiş olan vekaletname ise noterlikten gönderilecek azilname ile yasal olarak sonlanacaktır . Vekalet ilişkisini yasal şartlar oluşmadan, işin görüldüğü esnada sonlandıran taraf, karşı tarafın bundan doğan zararını veya hak ettiği ücreti ödemek zorunda kalabilmektedir.


Şahıs Tarafından Av. Berkay KARASU’ ya Vekalet Verirken; Vekalet verecek kişiler kendilerine en yakın noterden işlem yapabilirler. Ofisimizin bulunduğu Mersin şehri dışarısından çıkartılacak vekaletnameler ofis adresimize kargo ile gönderilmelidir.


Şirket Tarafından Av. Berkay KARASU’ ya Vekaletname Verirken: Şirket adına verilecek

vekaletnameler ancak şirket sahibi veya temsile yetkili kişiler tarafından düzenlettirilir. Şirketi temsile yetkili bu kişiler yanlarında imza sirküleri gibi temsile yetkili olduklarını gösterir evrak ile vekaletname çıkarabilirler.



34 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page